PERSBERICHT

Het Fika-huis presenteert samen met ‘Kaal is ook een kapsel’ een tweedelige podcast ‘Fika Omringt’, over leven met en na ziekte en over het wankele evenwicht tussen ziek en gezond zijn. Journalisten Meike de Roest (podcast ‘Kaal is ook een kapsel’) en Bart van Eldert (‘Beter worden is niet voor watjes’ – Prometheus, 2018) gaan in gesprek over hun ervaring met kanker en chronische ziekte.
Terwijl Bart van Eldert vertoeft in een ‘tragere tijd’, heeft Meike de Roest elke dag een Ikea-pakket aan diabetesmaterialen bij zich. Ze vertellen over hun dagelijkse realiteit met ziekte, maar ze reflecteren ook op de impact van ziek zijn op de zin van het leven. Lukt het nog om vertrouwen te hebben in je lichaam als je op jonge leeftijd al zwaar ziek wordt? Dromen ze er nog van om weer volledig te kunnen meedraaien in de samenleving?
In het kader van het knooppuntenfestival ‘Compassionate Brugge’ wordt de podcast ‘Fika omringt’ op vrijdag 23 september om 18.30u gepresenteerd bij de opening van het nieuwe FIKA-huis in de Bossuytlaan 24a te Brugge.
Tijdens de opening van deze nieuwe locatie gaan Bart van Eldert en Meike de Roest live in gesprek en plaatsen prof em. Reginald Deschepper (Levensstijl als medicijn) en Steven Vanderstichelen (coördinator Compassionate communities – VUB) ziek zijn en gezond zijn in een ander perspectief dan het louter medische.
Door de samenwerking met vzw ’t Veldzicht krijgt het Fika-huis een warme plek in
Assebroek. Hilde Dieussaert (algemeen coördinator vzw ’t Veldzicht) geeft een woordje uitleg over de samenwerking met het FIKA-huis en het belang hiervan voor de buurt.
Luisteren naar de podcast kan vanaf 24 september in de podcast-apps via ‘Kaal is ook een kapsel’. Meer informatie op www.fika-huis.be of op Instagram @kaalisookeenkapsel.
De podcast is een samenwerking tussen het Fika-huis in Brugge en de podcast ‘Kaal is ook een kapsel’ en is tot stand gekomen met financiële steun van CERA.

LUISTER HIER: https://fika-huis.be/2022/fika-omringt-de-podcast/

Contact:
Nikie Maes, nikie.maes@fikavzw.be of 0467 073332, voor meer info over het FIKA-huis
Meike de Roest, meikederoest@gmail.com of 0475 504081, voor meer info over de podcast